Bramborová veka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 047×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborová veka ingredience:
250 g vařených brambor, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 15 g droždí, špetka cukru, 70 g másla, mléko, citronová kůra
Bramborová veka postup:
Z tohoto množství upečeme dvě veky ( 10 porcí).Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko ( kvásek) a necháme je na teplém místě vykynout.
Do zbytku mouky dáme nastrouhané brambory, rozehřáté máslo, sůl, citronovou kůru a kvásek. Přidáme trochu vlažného mléka a vypracujeme těsto. Necháme je vykynout a uválíme dvě šišky, které opět dáme kynout. Před vložením do trouby potřeme veky vlažným mlékem a pečeme je 40 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Bramborová veka"
Zkuste také
Reklama