Drůbež (celkem 266)
Kuřátko na houbách s vínem
Drůbež → Kuře omyjeme, rozdělíme na části a osolíme. Na pánvi s rozpáleným oejem porce kuřete osmahneme dočervena a poté je vyjmeme. Olej slijeme do hrnce, přidáme máslo, cibuli nakrájenou ... Pokračovat »
Kuřecí koule s chilli
Drůbež → Kuřecí maso smícháme s cibulkou, chilli, zázvorem, kukuřicí, solí a pepřem. Směs rozdělíme asi na 16 dílů a z každého vytvarujeme kouli.Urovnáme je do pařáčku a koule v páře vaříme ... Pokračovat »
Kuřecí čína
Drůbež → Maso nakrájíme na drobné kousky, vložíme do misky, přidáme pokrájenou cibuli, velmi jemně nasekanou chilli papričku, cukr, sůl, solamyl, oba druhy omáček a nakonec přidáme syrový ž ... Pokračovat »
Kuřecí steak s pivním přelivem
Drůbež → Nejprve si připravíme pivní kostky- pivo přivedeme k varu a zahustíme ho solamylem (ten nejprve rozpustíme v trošce vody než ho přidáme do piva). Zchladlou směs nalijeme do tvoříte ... Pokračovat »
Pohádkové kuřecí balíčky
Drůbež → Na oleji osmahneme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme nakrájenou hlívu a orestujeme. Podle chuti směs osolíme, opepříme a odstavíme. Kuřecí prsa nařízneme, plátky lehce pokapeme a ... Pokračovat »
Medové kuřecí překvapení
Drůbež → Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Do pánve vložíme 25g másla, osmažíme na něm kuřecí plátky dozlatova a přeložíme je do nahřáté misky. Do pánve dáme zbytek másla a rozehřejeme ... Pokračovat »
Kuře na medu a sójové omáčce
Drůbež → V míse smícháme med, sójovou omáčku, čínské koření, víno a česnek. V kůži na stehnech uděláme ostrým nožem po třech zářezech, celá potřeme připravenou marinádou, zakryjeme je a nec ... Pokračovat »
Medové kuře s vůní česneku
Drůbež → V litrovém hrnku si připravíme marinádu: česnek rozmačkáme, přidáme rozehřátý med, koření a dolijeme do tří čtvrtin olej. Kuře napovrchu i uvnitř potřeme marinádou, zalijeme zbytke ... Pokračovat »
Falešná kachna na víně se zelím
Drůbež → Jednotlivá kuřecí prsa podrtíme na prkénku pěstí a nožem každé překrojíme na dvě stejně velké části. Takto upravené kousky osolíme, opepříme a posypeme hojně sušeným česnekem. Záro ... Pokračovat »
Králičí hřbet v jogurtu
Drůbež → Do jogurtu v misce přilijeme šťávu vymačkanou z celého citrónu a pomeranče, olej, přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl, pepř a vše promícháme. Králičí hřbety osolíme a opepřím ... Pokračovat »
Perlička na zámecký způsob
Drůbež → Na směsi oleje, másla a nakrájené slaniny osmahneme na klínky nakrájenou cibuli. Přidáme rozčtvrcenou perličku, osmahneme, osolíme, okořeníme, trochu podlijeme a za občasného podlé ... Pokračovat »
Pečená krůta s uzenářskou nádivkou
Drůbež → Z mletého masa, soli, paštikového koření, rozšlehaného vejce, smetany a nadrobno nakrájené klobásy uděláme nádivku. Krůtu osolíme a nádivku vložíme pod kůži prsou. Pak dáme krůtu d ... Pokračovat »
Kuřecí nudličky se smetanou
Drůbež → Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji dozlatova. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce, osolíme, opepříme, přidáme koření a žampiony a chvíli podusíme. N ... Pokračovat »
Krůtí medailonky s cibulí a knedlíčky
Drůbež → Plátky slaniny překrojíme. Krůtí prsa nakrájíme na 8 špalíků, každý obalíme slaninou, převážeme provázkem, necháme odležet a připravíme si knedlíčky a cibuli. Pak medailonky z obou ... Pokračovat »
Figo migo
Drůbež → osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Nakrájíme kuřecí maso na nudličky (může být i vepřové) a osmahneme na cibulce. Přidáme prolisovaný, nebo najmno nastrouhaný česnek a červenou ... Pokračovat »
Kuřecí plátky na smetaně
Drůbež → V misce rozmícháme smetanu, jogurt, mléko, sůl, prolisovaný česnek a bylinky. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a prudce opečeme na trošce oleje. Pak je zalijeme rozmíchanou smě ... Pokračovat »
Honzíkovo kuře
Drůbež → Kuře naporcujeme, ostatní přísady smícháme (můžeme naředit vodou) a směsí potřeme naporcované kuře. Pečeme při 200 °C asi 30-45 minut. ... Pokračovat »
Drůbeží rolky plněné špenátem
Drůbež → Z kuřecích prsíček uděláme osm řízků a přes potravinářskou fólii naklepeme do tenka. Fólii odstraníme, řízky osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Umyté špenátové list ... Pokračovat »
Pečená šunka se švestkami
Drůbež → unku omyjeme, osušíme. Doprostřed uděláme ostrým nožem otvor po celé délce. Švestky umyjeme a na půl hodiny namočíme do koňaku. Potom jednu po druhé vtlačíme do otvoru v mase. Pak ... Pokračovat »
Babské kuře
Drůbež → Očištěné kuře rozporcujeme na osm dílků. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, ... Pokračovat »