Holandský řízek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 12 komentářů zobrazeno 117 560×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Holandský řízek ingredience:
500g mletého vepřového masa, 150g strouhaného eidamu, 2 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 0,2 litru mléka, sůl, mletý pepř, sladká paprika, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení
Holandský řízek postup:
K masu přidáme sýr, hrubou mouku, strouhanku, mléko, sůl, vejce a všechno koření. Pečlivě promícíme a ještě prohněteme rukama. Z hmoty tvarujeme placičky, ty obalujeme postupně v hladké mouce, vejci, strouhance. Pak je zvolna na rozpáleném oleji smažíme do zlatova.Fotografie
Ohodnoťte recept "Holandský řízek"
Zkuste také
Reklama