Hovězí pečeně s hříbky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 448×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí pečeně s hříbky ingredience:
750 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
200 g cibule
100 g oleje
100 g másla
300 g čerstvých nebo mražených hříbků
sůl
mletý pepř
voda nebo vývar na podlévání
Hovězí pečeně s hříbky postup:
Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme klínky slaniny. Osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme. Přidáme maso a společně krátce opékáme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně.Příloha:
vařené brambory, různé druhy knedlíků, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninové saláty
Obměna:
Omáčku můžeme na závěr zalít smetanou, získá tak velmi jemnou chuť.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Hovězí pečeně s hříbky"
Zkuste také
Reklama