Išlské kytičky s čokoládovou polevou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 468×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Išlské kytičky s čokoládovou polevou ingredience:
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 75 g strouhaných vlašských ořechů, 75 g strouhaných oloupaných mandlí, 2 menší vejce, 250 g másla, špetka soli, půl lžičky mleté skořice, citrónová kůra.
Jahodový džem, čokoládová poleva a sušené třešně na ozdobení.
Išlské kytičky s čokoládovou polevou postup:
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme dvě velikosti pětilistých kytiček. Upečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C. Doba pečení asi 7 minut. Upečené zchladlé kytičky po dvou (větší a menší) slepíme jahodovým džemem, horní kytičky potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kousky sušených třešní.Fotografie
Ohodnoťte recept "Išlské kytičky s čokoládovou polevou"
Zkuste také
Reklama