Knedlíky (celkem 61)
Škvarkové knedlíky
Knedlíky → Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem a necháme vsakovat. Pak je vymačkáme, vmícháme vejce, škvarky, sůl a podle potřeby krupici. Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, vařím ... Pokračovat »
Noky
Knedlíky → V mléce rozícháme vejce, sůl a vmícháme po částech mouku, až je těsto dostatečně husté. Lžičkou namáčenou ve studené vodě vykrajujeme noky a zaváříme je. Vaříme je asi 8 -10 minut ... Pokračovat »
Houbové knedlíky
Knedlíky → Těsto: v trošce vlažného mléka rozpustíme droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme vykynout. Náplň: do kastrůlku dáme ... Pokračovat »
Bramborové knedlíky se strouhankou
Knedlíky → Strouhanku osmahneme mna tuku. Na vále ustrouháme oloupané studené brambory, přidáme krupici, strouhanku a podle potřeby hrubou mouku. Do těsta přidáme vejce, osolíme a dobře vypra ... Pokračovat »
Bramborové knedlíky se slaninou
Knedlíky → Žemle nakrájíme na kostičky a osmahneme je na nakrájené slanině. Studené brambory nastrouháme, osolíme, zasypeme krupicí a moukou, zaděláme vejcem a zpracujeme na tužší těsto. Do n ... Pokračovat »
Žemlové knedlíky
Knedlíky → Žemle nakrájíme na kostičky. Mléko uvedeme do varu, odstavíme. V horkém mléku ušleháme vejce, přidáme nasekanou petrželku, sůl, pepř a muškátový oříšek a nalijeme na žemle. Dobře ... Pokračovat »
Bavorské knedlíky
Knedlíky → Nakrájet sádlo bez kůže na 2cm kostičky a vložit je do kastrolu, který nesmí být naplněn víc jak do poloviny. Zahřívat velice pomalu, aby se sádlo nepřipálilo. Jakmikle je na dně n ... Pokračovat »
Bramborové knedlíky
Knedlíky → Den předem uvaříme brambory (třeba 1 kg) ve slupce. Vaříme je poměrně dlouho, až bude slupka praskat. Měly by být hodně měkké a "mazlavé". Druhý den brambory oloupeme, najemno nas ... Pokračovat »
Bramborovo-houskové knedlíky
Knedlíky → Brambory jemně nastrouhat, osolit a zasypat moukou smíchanou s práškem do pečiva a krupicí. Doprostřed udělat důlek kam přidat vejce. Vypracovat v hladké těsto. Osmažit žemli na ... Pokračovat »
Houskový knedlík s droždím
Knedlíky → Mouku nasypeme do mísy, osolíme, rozdrobíme do ní kousek droždí, přidáme vejce a sodovku. Vařečkou zpracováváme těsto, do kterého po chvíli zapracujeme rohlíky. Vyklopíme z mísy a ... Pokračovat »
Rohlíkový knedlík
Knedlíky → Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky a solí. Promícháme, přidáme hrubou mouku, drobně nasekanou petrželku, opět promícháme (nejlépe rukama) a nako ... Pokračovat »
Chlupaté knedlíky s houskou
Knedlíky → Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vše dohromady smícháme v míse, osolímeč, vypracujeme menší knedlíky a vaříme 15-20 minut. ... Pokračovat »
Chlupáčky
Knedlíky → K nastrouhaným bramborám přidáme sůl a mouku. Vypracujeme těsto, z něhož lžící vytvoříme jako švestky velké knedlíčkym, které vaříme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut. Uvařené kned ... Pokračovat »
Chlupaté knedlíky
Knedlíky → Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s moukou, vejcem a sekanou petrželkou kudrnkou, osolíme a důkladně zamícháme v kompaktní těsto. Část těsta si ... Pokračovat »
Chlupaté knedlíky
Knedlíky → Syrové brambory nastrouháme, necháme odstát a část vody z nich slejeme. Do brambor vmícháme sůl, vejce a mouku. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme ... Pokračovat »
Jemný houskový knedlík
Knedlíky → Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšlehám ... Pokračovat »
Vídeňský knedlík
Knedlíky → Housky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce a mouku a promícháme. Těsto vložíme do plátěného ubrousky a v mírně osolené vodě vaříme 30 minut. ... Pokračovat »
Špekové knedlíky
Knedlíky → Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do hluboké mísy a ... Pokračovat »
Bramborový knedlík s masem
Knedlíky → Do misky nastrouháme brambory, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl,uzené maso a anglickou slaninu. Těsto řádně vypracujeme dohladka. Vytvoř ... Pokračovat »
Kynuté knedlíky
Knedlíky → hrubou mouku smícháme s cukrem, solí a droždím (kváskem). V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme do mouky. Uhněteme těsto, necháme kynout, dvakrát přehněteme a uděláme 2 válečky. Do ... Pokračovat »