Lahodné křupavé bramboráčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Brambory
Autor: Honza
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 23 543×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Lahodné křupavé bramboráčky ingredience:
1kg brambor
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
1 palička česneku (záleží podle toho jak kdo má rád, můžeme dát méně)
1 cibule
100g anglické slaniny (je možno dát i více)
strouhanka
olej na smažení
Lahodné křupavé bramboráčky postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme chvíli odstát, pak z nich do hrnečku slijeme vodu. V hrnečku vodu necháme také krátce odstát a pak opatrně slijeme přebytečnou vodu (na dně zůstane škrob). Škrob vrátíme k bramborám. Osolíme, opepříme, zaprášíme majoránkou, spojíme vejci a přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku.Na troše oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou anglickou slaninu. Necháme vychladnout a pak přidáme k bramborám. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Na rozpáleném oleji smažíme bramboráčky z obou stran dozlatova.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Lahodné křupavé bramboráčky"
Zkuste také
Reklama