Recepty - Předkrmy (celkem 224)
Pizza kapsa
Teplé předkrmy → Mouku smícháme s droždím a přiléváme vodu a olej. Osolíme a vypracujeme těsto a necháme vykynout. Cibuli a šunku nakrájíme na kousky a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Postup ... Pokračovat »
Jablka plněná krémovým sýrem
Studené předkrmy → Jablka rozpůlíme, lžičkou vykrojíme jádřince a jablko na řezné ploše ozdobně nastříkáme sýrem utřeným s medem a citronovou šťávou. Posypeme nasekanými ořechovými jádry a podáváme. ... Pokračovat »
Hrušky s tvarohovou náplní
Studené předkrmy → Neoloupané hrušky rozpůlíme a odstraníme z nich jádřince. Tvaroh rozetřeme se lžičkou kari koření a podle chuti přidáme sůl. Krémem naplníme půlky hrušek a každou zavineme do plátk ... Pokračovat »
UTOPENCI - Marcela
Studené předkrmy → Dávám 1 až 1 a půl hrnku octa a 3hrnky vody,15 kuliček nové koření, 20 kuliček pepře, 3 bobk. listy, lžíci cukru a lžičku soli. Feferonku. Vše svářím. Lák ochutnejte, můžete přidat ... Pokračovat »
sloní žrádlo
Studené předkrmy → Cibuli.okurky a salám nastrouháme a spojíme s majolku.Ostatní přísady krátce za stálého míchání krátce povaříme a po vychladnutí vmícháme do směsi.Podáváme s bílým pečivem. ... Pokračovat »
domácí huspenina
Recepty - Předkrmy → Do 2 litrů osolené vody dáme vařit řádné očištěné koleno a nožičky,přidáme 1 celou cibuli mrkev,bobkovéj list,nové koření, pepř.Pod pokličkou uvaříme doměkka a částečně vychladlé ... Pokračovat »
Míchaná vejce na slanině se sýrem
Teplé předkrmy → Na polovině slaniny nakrájené na kostičky osmažíme sekanou cibuli, a když zezlátne, zaprášíme ji moukou. Jíšku osmahneme, rozředíme smetanou a dobře povaříme na hustou omáčku. Na d ... Pokračovat »
Domácí tlačenka
Studené předkrmy → Maso a vyprané kůžičky zalijeme osolenou vodou a stejnoměrně vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Z jazyka sloupneme kůži, vykostíme jej a na krájíme na kostky. Maso a část ... Pokračovat »
Vaječná omeleta s masitou náplní
Teplé předkrmy → Maso jemně nasekáme, osmahneme na tuku a umícháme s vejci a solí. Z dalších vajec, rozmíchaných s bílým vínem a solí, pečeme omelety, pomažeme je připravenou masitou náplní, přehne ... Pokračovat »
Salámová hnízdečka s vejcem
Teplé předkrmy → Na pánvi s tukem opékáme salám i se slupkou. Salám se při opékání zkroutí a vytvoří košíček-hnízdečko. Do každého vyklepneme vejce, navrch trochu posolíme a pečeme, až se vejce sra ... Pokračovat »
Párky zapečené v bramborovém těstě
Teplé předkrmy → Uvařené a nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a vejce. Vypracujeme těsto, rozválíme je a nakrájíme na obdélníčkyl. Do každého zabalíme půl párku. Navrch potřeme vejcem a up ... Pokračovat »
Zapečené párky
Teplé předkrmy → Na dno vymazané formy rozložíme párky a pečeme je dokřupava. Přidáme rozpůlená rajčata, slaninu a ještě krátce pečeme. V mléce rozšleháme vejce s moukou, přidáme nasekanou rozmarýn ... Pokračovat »
Chuťovky se sýrem
Studené předkrmy → Zeleninu omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti jednoho sousta, menší ředkvičky necháme vcelku, větší rozkrojíme na půlku. Zeleninu můžeme také podle fantazie ... Pokračovat »
Houby na česneku
Teplé předkrmy → Silnější klobouky naplocho rozkrojíme, potřeme česnekem utřeným se solí a v rozpáleném tuku rychle opečeme tak, aby křupaly. Podáváme s černým chlebem. ... Pokračovat »
Zapečené houby
Teplé předkrmy → Rajčata rozkrájíme naplocho, osolíme, opepříme a poklademe na tenké plátky nakrájeným česnekem. Na másle podusíme nadrobno nakrájené houby na kmíně a cibulce. Na pekáček dáme rajča ... Pokračovat »
Šunková rolka
Studené předkrmy → Šlehačku ušleháme, přidáme křen, lehce osolíme a promícháme. Plátky šunky potřeme krémem a svineme. Do zdobícího sáčku (tvořítka) dáme Ramu Creme Bonjour a na rolky vytváříme pusin ... Pokračovat »
Sýrová pěna na zeleném listu
Studené předkrmy → Sýr nastrouháme najemno, rozmícháme s Ramou Creme Bonjour, zakapeme citrónovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Dobře rozmícháme a necháme v chladu asi 30 minut uležet. Násled ... Pokračovat »
Langoše se smetanou a koprem
Teplé předkrmy → Z droždí, vlažného mléka, cukru a lžičky mouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku a smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a podle potřeby přilijeme v ... Pokračovat »
Vejce se sýrovou nádivkou
Studené předkrmy → Vařená oloupaná vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme, utřeme je se smetanou, majonézou a přidáme nastrouhaný sýr a jemně nasekanou pažitku. Nádivkou naplníme půlky bílků. ... Pokračovat »
Omeleta se slaninou a špenátem
Teplé předkrmy → Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme sůl, koření, na kostičky nakrájenou a na másle rozpuštěnou slaninu, k níž přidáme protlak ze špenátu. Na dobře vymaštěné pánvi pečeme po obou ... Pokračovat »