Salát Coleslaw
Zařazeno v kategorii: Recepty - Saláty > Zeleninové saláty
Autor: Jana Škramlíková
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 27 157×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Salát Coleslaw ingredience:
bílé zelí 140g
mrkev 120g
řapíkatý celer 80g
cibule 20g
Dresink:
tofunéza 150g (Sojová majonéza, nebo klasická)
zakysaná smetana light 11% 150g
pepř bílý mletý
2 větší špetky soli
vinný ocet 1-2 polévkové lžíce
Salát Coleslaw postup:
Jedná se o zdravou variantu salátu Coleslaw.Zeleninu nakrájíme, případně nasekáme v robotu na drobno. Vše vložíme do odpovídající misky, jen cibuli necháme ještě zvlášť. Vložíme ji do malinké mističky a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách vodu slijeme, cibuli propláchneme studenou vodou a přidáme k ostatní zelenině. Poté si připravíme dresink. Zakysanou smetanu smícháme s tofunézou, přidáme pepř, sůl, ocet. Dresink přidáme do nádoby se zeleninou a vše ještě jednou promícháme. Hotový salát vložíme do chladničky a necháme nejlépe přes noc uležet.
Tipy a rady:
Vegani použijí místo zakysané smetany druhý kelímek tofunézy.
Salát je vhodný i pro děti.
Můžete ho konzumovat jako zeleninovou přílohu k jídlu nebo samostatně jako svačinu, či večeři s kouskem pečiva.
Poměry a jemnost nakrájení zeleniny si samozřejmě můžete upravovat podle vlastní chuti
Rady a tipy: http://skramlikova.wordpress.com/
Fotografie
Ohodnoťte recept "Salát Coleslaw"
Zkuste také
Reklama