Skopové, telecí a jiné maso (celkem 32)
Telecí řízky na paprice
Skopové, telecí a jiné maso → Řízky lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, škvarečky vybereme. K tuku, který zbyde v pánvi, přidáme máslo, řízky v něm zprudka ... Pokračovat »
Uzené maso pana šenkýře
Skopové, telecí a jiné maso → Uzené maso nakrájíme na nudličky, slabě osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a krátce osmažíme. Pak přidám ... Pokračovat »
Flambovaná skopová žebírka
Skopové, telecí a jiné maso → Žebírka částečně zbavíme tuku, zlehka naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2-3 hodiny odležet. Poté žebírka zprudka opečeme na oleji, zastříkáme koňakem a oflambujeme ... Pokračovat »
Telecí ragú s chřestem
Skopové, telecí a jiné maso → Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme domě ... Pokračovat »
Koleno
Skopové, telecí a jiné maso → Koleno očistíme, opláchneme, vložíme do tlakového hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme 10 minut. Po vychladnutí koleno vykostíme, vložíme do něj párky, svineme a ovážeme pevnou n ... Pokračovat »
Vídeňské telecí řízky
Skopové, telecí a jiné maso → Telecí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Posypeme je moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obal má být zcela uzavřen. Připravené řízky vkládáme do roze ... Pokračovat »
Jehněcí maso na víně
Skopové, telecí a jiné maso → Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a spolu s očištěnou zeleninou ji osmahneme na rozehřátém olejí a másle. Přidáme maso, opečeme je, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření ... Pokračovat »
Uzené maso v kysaném zelí
Skopové, telecí a jiné maso → Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vod ... Pokračovat »
Telecí kotlety na roštu
Skopové, telecí a jiné maso → Kotlety na okraji několikrát nařízneme a zlehka naklepeme. Osolíme je, opepříme, potřeme čístí oleje a necháme v chladu. Na roštu rozehřátého grilu je za občasného potírání oleje p ... Pokračovat »
Telecí kapsy
Skopové, telecí a jiné maso → Rozškvaříme slaninu a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájená játra a podusímel. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme dušenými játry. Přeložíme je na p ... Pokračovat »
Telecí perkelt
Skopové, telecí a jiné maso → Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso, osmahneme, zasypeme paprikou a hned trochu podlijeme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a ... Pokračovat »
Smažená telecí játra v těstíčku
Skopové, telecí a jiné maso → Játra odblaníme, nakrájíme na menší kousky, na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Z vajec, soli, vína a mouky rozmícháme těstíčko. Plátky jater namáčíme do těstíčka, necháme ok ... Pokračovat »