Skořicové lístečky s rynglovou marmeládou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 745×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Skořicové lístečky s rynglovou marmeládou ingredience:
400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 3 žloutky, 250 g Hery, špetka soli, vanilkový cukr, citrónová kůra a 1 rovná lžička mleté skořice.
Domácí rynglová marmeláda na slepení, citrónová poleva bílá a zelená a bílo zlatý cukrový máček.
Skořicové lístečky s rynglovou marmeládou postup:
Z uvedených surovin vypracujeme linecké těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme lístečky. Pečeme je na plechu s papírem na pečení po dobu 6-7 minut při 170°C. Upečené zchladlé lístečky slepíme po dvou rynglovou marmeládou, potřeme bílou citrónovou polevou, do které ihned kápneme trošku zelené polevy a roztáhneme ji párátkem. Nakonec lístečky posypeme několika zrnky cukrového máčku.Fotografie
Ohodnoťte recept "Skořicové lístečky s rynglovou marmeládou"
Zkuste také
Reklama