Smetanová houbová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Martin
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 57 988×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Smetanová houbová omáčka ingredience:
máslo 100 g
smetana 200 ml
čerstvé houby 4 hrsti
hladká mouka 3 lžíce
- sůl, špetka
- mletý kmín 1 lžíce
- voda 1 litr
- cibule 1 ks
- pepř dle chuti
- nové koření 4 kuličky
- bobkový list 2 ks
- koriandr 1 lžíce
Smetanová houbová omáčka postup:
Na polovině másla osmahněte drobně nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné a na plátky nakrájené houby, koriandr, kmín, sůl a 5 až 7 minut restujte. Na druhé polovině másla osmažte mouku až vznikne světlá jíška. Zalijte vodou, okořeňte bobkovými listy, novým kořením a pepřem. Za občasného míchání vařte 20 minut. Pak přidejte směs s houbami a vařte dalších 5 minut. Nakonec opatrně vmíchejte smetanu. Můžete dochutit octem, cukrem, případně dosolit. Podávejte s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Smetanová houbová omáčka"
Zkuste také
Reklama