Steak z tuňáka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: Martin
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 27 750×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Steak z tuňáka ingredience:
- olivový olej 4 lžíce
- plátky z tuňáka 4 ks
- Steaková omáčka rajčata a cibulka - podle chuti
- Koření Grilované ryby s citrónem 4 lžíce
- máslo 100 g
- skořicový cukr 1 balení
- meruňky 4 ks
- jablka 2 ks
- hrušky 2 ks
- ananas 1 ks
Steak z tuňáka postup:
Olej smíchaný s kořenicí směsí nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj očištěné steaky a nechte 2 hodiny marinovat. Steaky grilujte po obou stranách necelé 2 minuty za občasného potírání zbylou marinádou. Tuňák chutná nejlépe, když je maso zbarvené dorůžova.Oloupané ovoce nakrájejte na větší kusy, posypte skořicovým cukrem a střídavě napichujte na jehlu. Poté potřete máslem a jehlu zabalte do alobalu. Grilujte spolu s tuňákem, na rozdíl od masa špíz nechejte na grilu asi 8 minut. Nakonec alobal odstraňte a ještě chvíli grilujte bez něj. Tuňáka servírujte spolu se Steak omáčkou rajčata a cibulka.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Steak z tuňáka"
Zkuste také
Reklama