Strapačky (halušky) se zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 25 767×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Strapačky (halušky) se zelím ingredience:
800 g syrových brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, sůl, 30 g sádla, 100 g špeku, 200 g cibule, 500 g kysaného zelí, hrst čerstvé petrželky
Strapačky (halušky) se zelím postup:
1.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Dobře vypracované těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto.2.Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, krátce (3 minuty) povaříme, scedíme a promícháme s trochou sádla.
3. Špek nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Špek vypečeme, osmahneme na něm cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí, prohřejeme a nakonec smícháme s vařenými noky a jemně sekanou petrželkou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Strapačky (halušky) se zelím"
Zkuste také
Reklama