Vepřové maso (celkem 235)
Hospodský guláš
Vepřové maso → Na oleji zpěníme na jemno nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme.Osolíme, opepříme, přidáme kmín, mletou papriku a rajčatový protlak. Přilijeme vodu a dusí ... Pokračovat »
Pečené koleno
Vepřové maso → Koleno opláchneme a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme oloupanou a přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Zalijeme vodou, zavřeme a dáme asi na 60 minut vařit. Měkké ... Pokračovat »
Marinovaný bůček
Vepřové maso → Bůček nakrájíme na kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme přes noc odležet. Poté prudce osmažíme (olej už na pánev nedáváme) a přidáme žampiony. Necháme bůček vysm ... Pokračovat »
Plněný bůček
Vepřové maso → Plát bůčku zredukujeme o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do le ... Pokračovat »
Plněný bůček
Vepřové maso → Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme , ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu, osolíme op ... Pokračovat »
Bifteky s volským okem
Vepřové maso → Na pánvi zprudka osmažíme nenaklepané nasolené maso, popepříme. Osnažíme volská oka. Na talíř pak dáme nejdříve maso a nahoru volské oko . Přílohu zvolíme dle chuti. ... Pokračovat »
Vepřové plátky s česnekem a křenovou směsí
Vepřové maso → Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Podlijeme teplou vodou do výše 1/2 cm a dus ... Pokračovat »
Řízky na bešamelu
Vepřové maso → Maso nakrájíme na řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj řízky opečeme. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladko ... Pokračovat »
Marinovaná vepřová panenka
Vepřové maso → Plátky panenky rozklepeme paličkou, mírně osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. V oleji rozmícháme grilovací koření a sladkou mletou papriku a plátky masa vložíme do této směsi. ... Pokračovat »
Kotlety na zázvoru
Vepřové maso → Kotlety nakrájíme na plátky, anglickou slaninu nakrájíme zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a zázvor a osmahneme. Zaprášíme 2 lžícemi sladké papriky, zamícháme a mírně ... Pokračovat »
Domácí šunka
Vepřové maso → Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, asi jako na guláš. Záleží na každém, jakou strukturu bude chtít. Samozřejmě čím větší kusy, tím větší problém s jejich spojením, aby šunka při kr ... Pokračovat »
Krkovice plněná švestkami
Vepřové maso → Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého plátku zabalíme vypeckovanou švestku, spíchneme párátkem. Lehce obalíme v hladké mouce. Do hrnce nalijeme trochu oleje a ... Pokračovat »
Jatýrka na minutku
Vepřové maso → Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Játra omyjeme a osušíme. Na troše oleji osmažíme nakrájenou cibulku dohněda, přidáme opepřená játra a osmažíme z obou stran. Solíme až p ... Pokračovat »
Vepřové plecko na houbách
Vepřové maso → Vepřové plátky osolíme a posypeme mletou paprikou. Do hrnce na olej dáme osmahnout nakrájenou cibuli, ke zlatavé cibuli přidáme plátky masa a osmažíme z obou stran.Přidáme rajčatov ... Pokračovat »
Pikantní vepřové nudličky
Vepřové maso → Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s kečupem,vínem, olejem, solí, pepřem a chilli. Dáme asi na půl hodiny do lednice odležet. Na pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme na ně ... Pokračovat »
Masová jehla
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem, solí a pepřem a necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Na jehlu navlékáme střídavě maso,plátky cibule, menší kostk ... Pokračovat »
Grilovaná žebra
Vepřové maso → Žebra omyjeme, osušíme, potřeme prolisovanými stroužky česneku, opepříme, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu asi 30 minut odležet. Pak grilujeme na rozpáleném gri ... Pokračovat »
Americké kotlety
Vepřové maso → Kotlety nakrájíme na porce a naložíme den dopředu do připravené marinády smíchané ze zbývajících surovin. Marinované kotlety uložíme na vymaštěný plech a pečeme v troubě do měkka z ... Pokračovat »
Mexická směs
Vepřové maso → Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, ope ... Pokračovat »
Zapečené vepřové řízky s broskví
Vepřové maso → Vepřové řízky lehce naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, na ně položíme plát ... Pokračovat »