Zvěřina (celkem 27)
Králík na víně
Zvěřina → Očištěného králíka rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a osolíme. V kastrolu na oleji smícháme s polovinou dávky másla necháme zpěnit cibuli. Přidáme porce králíka, opečeme je, ... Pokračovat »
Pečený králík
Zvěřina → Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso po ... Pokračovat »
Králík na smetaně
Zvěřina → Omyté předky potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, krátce podusímke, mírně podlijeme vodou s rozp ... Pokračovat »
Pečený bažant
Zvěřina → Omytého bažanta potřeme uvnitř i na povrchu solí a prošpikujeme nudličkami slaniny. Vložíme jej na rozpuštěné máslo, přidáme pepř, mírně podlijeme a v troubě zvolna pečeme do měkka ... Pokračovat »
Kančí guláš
Zvěřina → Kančí maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli,krátce opečeme,přídáme nakrájené maso,osolíme,opepříme,posypeme gulášovým koření,pálivou paprikou,divokým koření ... Pokračovat »
Dančí se šípkovou omáčkou
Zvěřina → Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso ... Pokračovat »
Srnčí na divoko
Zvěřina → 1. Očištěné maso důkladně odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem, necháme odležet. 2. Špek, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kostky. 3. Na části oleje vypečeme slaninu ... Pokračovat »