Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Knedlíky jako hlavní jídlo
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 21 102×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím ingredience:
250 g vepřového bůčku (popř. hotových škvarků)
500-600 g syrových brambor
250-300 g vařených brambor (z minulého dne)
1-2 vejce
200 g hrubé mouky
300g sterilovaného červeného zelí
1 středně velká cibule
kmín
cukr
ocet
sůl
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím postup:
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme. Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Zamícháme a pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě. Když jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem. Uvařené noky,chlupaté knedlíky, vložíme do této směsi a krátce prohřejeme.Fotografie
Ohodnoťte recept "Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím"
Zkuste také
Reklama