Houbový guláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 502×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Houbový guláš ingredience:
500 g hovězí kližky, 300 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky,
1/2 l vývaru (stačí z kostky bujónu), sůl, mletý pepř, mletá paprika,
200 g mražených nebo nakládaných hub, 2 lžíce sterilované červené papriky (proužky)
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku), pár kapek worcesteru, 3 lžíce oleje (sádla)
Houbový guláš postup:
Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahnemepo všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku
a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek.
Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Houbový guláš"
Zkuste také
Reklama