Králík na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 24 740×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Králík na smetaně ingredience:
2 králičí předky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky soli, 1 masox, 250ml kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, voda na podlití
Králík na smetaně postup:
Omyté předky potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, krátce podusímke, mírně podlijeme vodou s rozpuštěnm masoxem a pod poklicí dusíme do měkka. Pak předky vyjmeme a vykostíme. Do výpeku zamícháme smetanu, do které jsme rozšlehali mouku. Krátce povaříme a vrátíme zpět prohřát maso.Fotografie
Ohodnoťte recept "Králík na smetaně"
Zkuste také
Reklama