Dnes je Pondělí 11.11.2024 a svátek má Martin | V databázi máme 4 808 receptů


Zvěřina (celkem 27)

  • Pečená jelení kýta

    Zvěřina → Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, ... Pokračovat »

  • Vařené jelenní hrudí

    Zvěřina → Hrudí omyjeme a dáme vařit do vody společně s mrkví, celerem, petrželí, nakrájené na plátky, cibulí, pepřem a bobkovým listem. Až bude maso měkké, tak jej vyndáme, nakrájíme na úhl ... Pokračovat »

  • Bažant s nádivkou

    Zvěřina → Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žloutky, polévkové koření, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mand ... Pokračovat »

  • Kachna na smetaně

    Zvěřina → Zeleninu nakrájíme a osmažíme na másle dorůžova. Lehce zakapeme octem, zalijeme asi 400ml vývaru, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, bobkové listy, cukr a citr ... Pokračovat »

  • Srnčí steak v mandlových lupínkách

    Zvěřina → Steaky osolíme, ochutíme muškátovým oříškem. Vejce rozšleháme a maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových hoblinách. Máslo rozpálíme a maso na něm opeče ... Pokračovat »

  • Bažant na slanině

    Zvěřina → Očištěného bažanta prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a přidáme k bažantovi. Zbytek slani ... Pokračovat »

  • Bažant na víně

    Zvěřina → Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, a očištěné, podlijeme vínem, př ... Pokračovat »

  • Bifteky z králíka

    Zvěřina → Maso ze hřbetů opatrně sejmeme, okrájíme na silnější plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, proložíme plátky cibule a zakapeme olejem. Necháme v chladu uležet. Pak cibuli odstraním ... Pokračovat »

  • Bažant na jablkách

    Zvěřina → Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na másle, lehce podlijeme vodou, plamen ztlumíme a dusíme do měkka. Ve 3/4 dušení k bažantu přidáme na plátky na ... Pokračovat »

  • Králík v česnekové omáčce

    Zvěřina → Rozporcovaného králíka dáme vařit s celým pepřem,novým kořeníma bobkový list,osolíme,do misky dáme rozdrcený česnek,mojoránku,mletý pepř,trochu soli a zakápneme 2lžičkami oleje,dob ... Pokračovat »

  • Králík z Francie

    Zvěřina → Králíka naporcujeme,protáhneme slaninou,osolíme,opepříme a posypeme pomnutým tymiánem/ne mnoho,velké množství je hořké/. Do kastrolu ,nejlépe železňák,opečeme trochu nakrájené sla ... Pokračovat »

  • Pečený králík

    Zvěřina → Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso po ... Pokračovat »

  • Dančí kýta na víně

    Zvěřina → Odleželou zvěřinu dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a pečení podléváme. Když je zvěřina měkká, zcedíme šťávu, zeleninu protřeme sítem, přilije ... Pokračovat »

  • Králík na česneku a rozmarýnu

    Zvěřina → Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny. 2. Vložíme d ... Pokračovat »

  • Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem

    Zvěřina → Králičí stehna omyjeme studenou vodou, osušíme a důkladně odblaníme. Můžeme je ještě rozdělit na menší části a protáhnout je proužky slaniny nebo ostrým nožem uděláme do masa otvor ... Pokračovat »

  • Pikantní králičí šlehy

    Zvěřina → Stehna vykostím a maso nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme vejce včetně ostatních přísad, dobře promícháme a necháme odležet 1 den. Poté ze směsi tvoříme placičky a smažíme je na ... Pokračovat »

  • Králík se švestkovou omáčkou

    Zvěřina → Do pekáčku rozdělíme králičí běhy, osolíme, přidáme máslo pokrájené na kousky, podlijeme vodou a maso upečeme doměkka. Mezitím si připravíme omáčku: V kastrůlku rozehřejeme máslo, ... Pokračovat »

  • Srnčí ragú

    Zvěřina → Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené maso a slaninu a vše osmahneme. Potom zalijeme v ... Pokračovat »

  • Králík na cibuli

    Zvěřina → Drobně rozkrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porci králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně podlijeme vodou a dusíme. Měk ... Pokračovat »

  • Sekané řízečky z králíka

    Zvěřina → Králičí předek v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Maso z kostí obereme a semeleme je spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, sůl, koření a ... Pokračovat »

Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter



Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci