Zvěřina (celkem 27)
Pečená jelení kýta
Zvěřina → Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, ... Pokračovat »
Vařené jelenní hrudí
Zvěřina → Hrudí omyjeme a dáme vařit do vody společně s mrkví, celerem, petrželí, nakrájené na plátky, cibulí, pepřem a bobkovým listem. Až bude maso měkké, tak jej vyndáme, nakrájíme na úhl ... Pokračovat »
Bažant s nádivkou
Zvěřina → Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žloutky, polévkové koření, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mand ... Pokračovat »
Kachna na smetaně
Zvěřina → Zeleninu nakrájíme a osmažíme na másle dorůžova. Lehce zakapeme octem, zalijeme asi 400ml vývaru, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, bobkové listy, cukr a citr ... Pokračovat »
Srnčí steak v mandlových lupínkách
Zvěřina → Steaky osolíme, ochutíme muškátovým oříškem. Vejce rozšleháme a maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových hoblinách. Máslo rozpálíme a maso na něm opeče ... Pokračovat »
Bažant na slanině
Zvěřina → Očištěného bažanta prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a přidáme k bažantovi. Zbytek slani ... Pokračovat »
Bažant na víně
Zvěřina → Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, a očištěné, podlijeme vínem, př ... Pokračovat »
Bifteky z králíka
Zvěřina → Maso ze hřbetů opatrně sejmeme, okrájíme na silnější plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, proložíme plátky cibule a zakapeme olejem. Necháme v chladu uležet. Pak cibuli odstraním ... Pokračovat »
Bažant na jablkách
Zvěřina → Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na másle, lehce podlijeme vodou, plamen ztlumíme a dusíme do měkka. Ve 3/4 dušení k bažantu přidáme na plátky na ... Pokračovat »
Králík v česnekové omáčce
Zvěřina → Rozporcovaného králíka dáme vařit s celým pepřem,novým kořeníma bobkový list,osolíme,do misky dáme rozdrcený česnek,mojoránku,mletý pepř,trochu soli a zakápneme 2lžičkami oleje,dob ... Pokračovat »
Králík z Francie
Zvěřina → Králíka naporcujeme,protáhneme slaninou,osolíme,opepříme a posypeme pomnutým tymiánem/ne mnoho,velké množství je hořké/. Do kastrolu ,nejlépe železňák,opečeme trochu nakrájené sla ... Pokračovat »
Pečený králík
Zvěřina → Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso po ... Pokračovat »
Dančí kýta na víně
Zvěřina → Odleželou zvěřinu dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a pečení podléváme. Když je zvěřina měkká, zcedíme šťávu, zeleninu protřeme sítem, přilije ... Pokračovat »
Králík na česneku a rozmarýnu
Zvěřina → Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny. 2. Vložíme d ... Pokračovat »
Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem
Zvěřina → Králičí stehna omyjeme studenou vodou, osušíme a důkladně odblaníme. Můžeme je ještě rozdělit na menší části a protáhnout je proužky slaniny nebo ostrým nožem uděláme do masa otvor ... Pokračovat »
Pikantní králičí šlehy
Zvěřina → Stehna vykostím a maso nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme vejce včetně ostatních přísad, dobře promícháme a necháme odležet 1 den. Poté ze směsi tvoříme placičky a smažíme je na ... Pokračovat »
Králík se švestkovou omáčkou
Zvěřina → Do pekáčku rozdělíme králičí běhy, osolíme, přidáme máslo pokrájené na kousky, podlijeme vodou a maso upečeme doměkka. Mezitím si připravíme omáčku: V kastrůlku rozehřejeme máslo, ... Pokračovat »
Srnčí ragú
Zvěřina → Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené maso a slaninu a vše osmahneme. Potom zalijeme v ... Pokračovat »
Králík na cibuli
Zvěřina → Drobně rozkrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porci králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně podlijeme vodou a dusíme. Měk ... Pokračovat »
Sekané řízečky z králíka
Zvěřina → Králičí předek v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Maso z kostí obereme a semeleme je spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, sůl, koření a ... Pokračovat »