Kulajda, Staročeská kulajda
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Smetanové polévky
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 15 komentářů zobrazeno 99 845×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kulajda, Staročeská kulajda ingredience:
* 1,5 l vody
* 3 větší brambory
* cca 300 g hub
* 200 g smetany
* 1,5 lžíce polohrubé mouky
* 3 vejce
* kopr
* ocet
* sůl
* kmín
* vegeta, nebo jiné koření dle chuti
Kulajda, Staročeská kulajda postup:
Do osolené vody přidáme nakrájené brambory a houby, a přidáme trochu kmínu. Jakmile jsou brambory téměř měkké, přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali mouku, a povaříme. Přidáme nasekaný kopr a za varu pomalu přimícháváme rozmíchané vejce. Nakonec přidáme ocet dle chuti a můžeme dochutit trochou vegety (ocet přidáváme pomalu a až po vypnutí).Fotografie
Ohodnoťte recept "Kulajda, Staročeská kulajda"
Zkuste také
Reklama