Recepty - Zelenina (celkem 83)
Bramborové košíčky
Recepty - Zelenina → Brambory podélně rozkrojíme na poloviny a středy vydlabeme tak, aby vznikly košíčky silné asi půl centimetru. Slaninu drobně nakrájíme, osmažíme, přidáme jemně nasekanou cibuli, po ... Pokračovat »
Zapečená plněná cuketa
Recepty - Zelenina → Cuketu oloupeme, nakrájíme na válečky dlouhé 4 cm a dužninu vydlabeme. Osolíme a necháme chvíli stát. V míse smícháme maso s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme vejce, osolíme, ope ... Pokračovat »
Cuketa na červeném víně
Recepty - Zelenina → Umytou cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme stát. Na oleji zpěníme očištěnou a nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, mrkev a celer a krátce společně osmažíme. Podlijeme vo ... Pokračovat »
Zelenina na kari
Recepty - Zelenina → Cuketu oloupeme, nakrájíme na kostky, posypeme vegetou a promícháme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme mrkev a cel ... Pokračovat »
Plněné kedlubny
Recepty - Zelenina → Kedlubny oloupeme, vršky odkrojíme a vnitřek vydlabeme tak, aby zůstal asi půl centimetru silný okraj. Na oleji osmažíme očištěnou nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vydlabané čá ... Pokračovat »
Kedlubnové karbanátky
Recepty - Zelenina → Kedlubny očistíme a nahrubo nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme kedlubny, osmažíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme maso, kedlubny, vejce, sůl, pepř, ... Pokračovat »
Zelné závitky
Recepty - Zelenina → Zelí očistíme, vložíme na pět minut do vroucí vody, vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Košťál vyřízneme a oddělíme osm vrchních listů. Zbylé zelí nakrájíme na nudličky. Hlívu umy ... Pokračovat »
Chřest smažený v těstíčku
Recepty - Zelenina → Chřest scedíme a necháme odkapat. V mléku rozšleháme vejce, přidáme 50 g mouky, strouhaný sýr, sůl a vypracujeme hladké těstíčko. Chřest obalíme v zbylé mouce, v těstíčku a smažíme ... Pokračovat »
Plněné zelí
Recepty - Zelenina → Zelí umyjeme a na několik minut vložíme do vroucí vody. Vyjmeme, opláchneme pod studenou vodou, opatrně oddělíme čtyři vrchní listy a zbytek nakrájíme na nudličky. Rýži umyjeme, za ... Pokračovat »
Zapékané zelné listy
Recepty - Zelenina → Zelí umyjeme a celou hlávku vložíme na několik minut do vroucí vody. Vyjmeme, opláchneme pod studenou vodou a opatrně oddělíme osm vrchních listů. Zbytek nakrájíme na nudličky spol ... Pokračovat »
Mrkvové smaženky
Recepty - Zelenina → Mrkev očistíme, oškrábeme a jemně ustrouháme. Přidáme vejce, krupici a necháme ustát, až krupice nabobtná. Pak přidáme trošinku strouhané housky, sůl a tvoříme malé ploché smaženky ... Pokračovat »
Lečo s houbami
Recepty - Zelenina → Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme pletý kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Během dušení podle potřeby podlijeme vodou. Po chvíli přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, paprik ... Pokračovat »
Zapečená kapusta
Recepty - Zelenina → Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vaříme 10 minut v osolené vodě a dáme ji na síto okapat. Rýži udusíme do poloměkka, vidličkou nakypříme a dáme trochu zchladnout. Sádlem vy ... Pokračovat »
Fazolky na smetaně
Recepty - Zelenina → Z másla a mouky připravíme světou jíšku, zředíme jí šťávou z fazolek a vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Přidáme fazolky, smetanu a ochutíme cukrem a octem a krátce prohřejeme. ... Pokračovat »
Dušené hlávkové zelí
Recepty - Zelenina → Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí nakrájené na nudličky, osolíme, ochutíme kmínem a za občasného míchání dusíme doměkka. Zelí ochutíme cukrem a octem. ... Pokračovat »
Zeleninové lečo
Recepty - Zelenina → Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a chvíli dusíme. Pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme dokud se šťáva nevydusí. K zelen ... Pokračovat »
Dušený špenát
Recepty - Zelenina → Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní ozmrazený špenát. Když se špenát rozehřeje, přilijeme mléko, přidáme prolisované stroužky česneku ... Pokračovat »
Rajčata s balkánským sýrem pečená v alobalu
Recepty - Zelenina → Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme z nich semena. Plátky balkánského sýra potřeme směsí olivového oleje a prolisovaného česneku. Každý plátek sýra položíme na alobal, ... Pokračovat »
Dušené kysané zelí
Recepty - Zelenina → Kysané zelí podlijeme vroucí vodou, ochutíme kmínem, solí a dusíme doměkka. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme jí vodou a přidáme kysané ze ... Pokračovat »
Zeleninové řízečky
Recepty - Zelenina → Mrkev, brokolici a cuketu v celku vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Okapanou zeleninu rozmixujeme. Přidáme 1 vejce, zahustíme strouhankou, ochutíme pepřem, s ... Pokračovat »