Rizoto s hříbky a parmazánem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: Karča
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 479×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rizoto s hříbky a parmazánem ingredience:
250g rýže
2dc bílého vína
zeleninový vývar
1 cibule
2 lžíce másla
150g hříbků
50g parmazánu
Rizoto s hříbky a parmazánem postup:
Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme hříbky a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme rýži, zalijeme bílým vínem, přilijeme trochu vývaru a za občasného dolévání vývarem vaříme rýži do měkka. Rizoto musí být kašovité. Do skoro hotového rizota vmícháme asi 40g parmazánu. Promícháme a servírujeme. Na talíři posypeme zbytkem parmazánu.Fotografie
Ohodnoťte recept "Rizoto s hříbky a parmazánem"
Zkuste také
Reklama