Vejce v aspiku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 26 296×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vejce v aspiku ingredience:
4 vejce uvařená na tvrdo, 2 malé lžičky práškové želatiny, 300ml vody, 1 malá plechovka sterilizované karotky s hráškem, 100g šunky,
Vejce v aspiku postup:
Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat a pak zvolna zahřejem téměř k varu a odstavíme z teplého zdroje. Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno rozdělíme šuknku, na ní položíme vždy dvě poloviny vejce žloutkem dolů a kolem naaranžujeme hrášek a na kolečka nakrájenou karotku. Do takto připravených misek přendáme polévkovou lžící již tuhnoucí želatinu tak, aby vejce částečně vykukovalo.Fotografie
Ohodnoťte recept "Vejce v aspiku"
Zkuste také
Reklama