Vepřová kapsa plněná uzeným a žampiony
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 684×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřová kapsa plněná uzeným a žampiony ingredience:
Vepřová kýta - 3 plátky, sůl,grilovací koření, česnek 1+3 stroužky, žampiony čerstvé malé asi 100g, moravské uzené 6 plátků, malá cibule, pórek, tavený sýr 2 trojúhelníčky, vejce syrové 1ks, máslo, mouka na zahuštění, voda/vývar na podlití.
Vepřová kapsa plněná uzeným a žampiony postup:
Plátky masa opatrně naklepeme(aby se nám nepotrhali),jemně osolíme,potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku mor.uzeného.Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla,na které orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata,přidáme nakrájený stroužek česneku,na kostky nakrájené moravské uzené,nakrájený pórek a na čtvrtky nakrájenou polovinu(50g) žampionů.Vše posypeme půl lžičkou gril.koření,jemně osolíme a promícháme-to vše děláme na mírném ohni.K ještě pevné zelenině přidáme tavený sýr,necháme ho rozpustit(mícháme),přidáme vajíčko,rozmícháme a hned vypneme.Směs musí zůstat krémová(vajíčko se nám dodělá při dušení v kapse).
Mírně prochladlou směs,klademe na připravené plátky masa(jen na půlku),na každou přidáme kousek másla,plátky přehneme a sepneme jehlami(párátky,..).Maso si z obou stran posypeme grilovacím kořením.
V hlubší pánvi si rozehřejeme trošku oleje,na který vložíme masové balíčky,ze všech stran je opečeme a přidáme na půlky překrájené zbylé žampiony.Podlijeme mírně vodou/vývarem,přiklopíme poklicí a zlehka dusíme asi 10-15 min(dle velikosti).Poté maso odklopíme,šťávu vysmahneme na tuk,zasypeme moukou,orestujeme a podlijeme.Šťávu pečlivě promícháme,dle chuti dosolíme a dokořeníme-špetka gril.koření,pepř mletý.Necháme pomalu přejít varem a kapsy ve šťávě několikrát obrátíme.Po pár minutkách vypneme,z masa opatrně vyjmeme jehly(párátka) a můžeme podávat.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vepřová kapsa plněná uzeným a žampiony"
Zkuste také
Reklama