Vepřové maso (celkem 235)
Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga
Vepřové maso → Maso pomeleme najemno, přidáme sůl, 2/3 smetany, muškátový oříšek, bílý pepř a strouhanku. Vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při tep ... Pokračovat »
Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny
Vepřové maso → Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špeká ... Pokračovat »
Grilované masové válečky s tzatziki
Vepřové maso → Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky, které napichujeme na grilovací ... Pokračovat »
Kotlety se smaženou cibulkou
Vepřové maso → Nakrájíme maso na 5 - 6 kusů (nebo požádáme řezníka). Smícháme Knorr marinádu s olejem, potřeme jimi maso a necháme 30 minut odležet. Mezitím nakrájíme brambory a cibuli. Nakráj ... Pokračovat »
Pikantní vepřové plátky
Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky. Suroviny na marinádu vyšleháme a maso do ní naložíme. Poté opékáme na rozpáleném oleji z obou stran. ... Pokračovat »
Plněný bůček
Vepřové maso → Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké. Ještě horký obalíme v této směsi: 12 stroužků česneku (prolisovaných), 1 ... Pokračovat »
Vepřová plec na muškáu
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem. V polovině dušení přidáme mrkev nakrájenou na koleč ... Pokračovat »
Vepřové plátky s medem a ořechy
Vepřové maso → Maso okořeníme, zalijeme olejem a necháme uležet. Potom plátky zprudka opečeme na pánvi na oleji, zalijeme vínem, přidáme med a ořechy a dusíme doměkka. Ke konci zahustíme škrobem. ... Pokračovat »
Vepřové s romadurem
Vepřové maso → Maso lehce naklepeme, osolíme. Do misky nalijeme trochu oleje, do kterého zamícháme koření Mexiko. Plátky dáme do marinády a promícháme.Necháme uležet. Pak je na pánvi orestujeme z ... Pokračovat »
Vepřová bašta
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky osolíme, opečeme zprudka na oleji. Pak dáme zapéct do trouby. Ke konci pečení přidáme kečup,pivo, pepř, podle chuti prolisovaný česnek a scezené žampiony. ... Pokračovat »
Zapečené vepřové maso s nivou
Vepřové maso → Brambory a maso si nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný česnek, rozdrobenou nivu a vše důkladně promícháme. Zapékací mísu vymažeme más ... Pokračovat »
Plněná vepřová kapsa
Vepřové maso → Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehř ... Pokračovat »
Vepřové řízky v česnekovém těstíčku
Vepřové maso → Ze suroviny na těstíčko vyšleháme hladkou směs. Řízky osolíme a lehce naklepeme. Připravené plátky narovnáme do těstíčka a necháme je v něm uležet. Pak plátky vyndáme a usmažíme po ... Pokračovat »
Dušené ledvinky
Vepřové maso → Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na rozehřátý olej přidáme nakrájený česnek, šalvěj a nakonec ledvinky. Prudce osmahneme, lehce podlijeme vodou a dusíme dom ... Pokračovat »
Vepřové maso na čínský způsob
Vepřové maso → Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli ... Pokračovat »
Dušená srdce na žampionech
Vepřové maso → Očištěná srdce nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej cibuli a plátky srdce opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru a pod pokličkou dusíme do po ... Pokračovat »
Plněná panenka podle zahradnice
Vepřové maso → Do panenky opatrně nařízneme kapsu. Z mletého uzeného masa, vejce, soli, pepře a bylinek umícháme jemnou náplň. Kapsu naplníme a doprostřed náplně dáme pár fazolek. Kapsu sešijeme, ... Pokračovat »
Mňamkové vepřové masíčko
Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a opečeme. Maso zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem. Rozmícháme a dusíme. A ... Pokračovat »
Neapolské kotlety
Vepřové maso → Na pánvi na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Dáme je stranou do mísy a udržujeme teplé. Potom přidáme do pánve máslo, nakrájenou cibuli, oloupaná nakrájená jabl ... Pokračovat »
Řízek s žampiony
Vepřové maso → Kotletu si naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Pak ji vyndáme, nakrájíme cibuli a žampiony, mírně podusíme a uděláme si šťávu buď z mouky a vody, ... Pokračovat »