Boršč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 073×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Boršč ingredience:
400g kostí, 200g předního hovězího masa, 200g vepřové plece, 2l vody, 100g šunky, 100g párků, 200g červené řepy, 30g rajčatového protlaku, 5 lžic másla, 200g hlávkového zelí, 100g mrkve, 100g cibule, cukr, sůl, několik zrnek pepře, bobkový list, kysaná smetana
Boršč postup:
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu nakrájímr na nudličky a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený zálad z cibule a rajčatového protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso nakrájené na nudličkym, kolečka osmažených párků a nudličky šunky. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Podle potřeby ochutíme octem a cukrem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Boršč"
Zkuste také
Reklama