Segedínský guláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 033×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Segedínský guláš ingredience:
600 g vepřového masa z ramínka, 400 g kyselého zelí, 2 dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 40 g sádla, 1 cibule, česnek, kostka masoxu, mletá paprika, pepř, kmín, sůl
Segedínský guláš postup:
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tlučený kmín, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem z masoxu. Dusíme za častého míchání doměkka a podle potřeby, ale ne příliš, podléváme. Zelí udusíme na trošce sádla podlité vodou doměkka, pak přidáme k masu, promícháme, povaříme a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme mouku. Pokud je segedín málo červený, rozpustíme lžíci tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a vlijeme do guláše. Podáváme s houskovým knedlíkem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Segedínský guláš"
Zkuste také
Reklama