Kuře po myslivecku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Havas
před sedmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 20 678×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře po myslivecku ingredience:
1 kg kuřecích kousků s kostí (stehna nebo paličky)
4 ks bobkového listu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
300 ml červeného vína, nejlépe Chianti
1 kostka Masoxu Vitana
mouka na poprášení
extra panenský olivový olej
3 filátka ančoviček
1 hrst zelených nebo černých oliv bez pecky
400 g konzervovaných loupaných rajčat
sůl a čerstvě namletý pepř
Kuře po myslivecku postup:
Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme bobkový list a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce.Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso scedíme, marinádu uchováme. Kousky masa osušíme, poprášíme je moukou a přebytek oklepeme. Ohnivzdorný kastrol postavíme na střední plamen, vlijeme olej a až se rozehřeje, osmažíme na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjmeme je.
Do kastrolu vsypeme zbytek česneku pokrájeného na plátky, osmažíme ho dozlatova, pak přidáme ančovičky, olivy, rajčata (ty podrtíme vařečkou) a vrátíme kuře. Vlijeme uchovanou marinádu, uvedeme do varu, přidáme Masox, na kuře dáme alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme v troubě asi 1,5 hodiny.
Z povrchu omáčky odstraníme případný přebytečný tuk, omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Vyjmeme bobkové listy a rozmarýn a podáváme.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Kuře po myslivecku"
Zkuste také
Reklama