Kuřecí Satay
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Grilované maso
Autor: Kuchtík
před sedmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 029×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí Satay ingredience:
600 g kuřecích vykostěných stehen – vrchní část
Marináda
• Gorilovací koření na steak Vitana
• 1 šalotka
• 4 stroužky česneku
• 3 lžíce Sójové omáčky bez lepku Vitana
• 3 lžíce rýžového vína
• 2 lžíce hnědého cukru
• 1 lžíce limetkové šťávy
• 1 lžíce arašídového oleje
Bambusové grilovací jehly
Arašídová omáčka
• 400 ml kokosového mléka
• 1 hrnek nesolených arašídů
• Čína – bez soli Vitana
• Chilli kousky Vitana
• Sójová omáčka sladká Vitana
• 1 lžička sezamového oleje
• 1 lžíce hnědého cukru
• 1 lžíce citronové šťávy
• 2 lžíce oleje
Kuřecí Satay postup:
Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme dozlatova za občasného otáčení a potírání olejem.Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!
Fotografie
Ohodnoťte recept "Kuřecí Satay"
Zkuste také
Reklama