Marinovaný jehněčí špíz
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Grilované maso
Autor: Pavla
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 113×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Marinovaný jehněčí špíz ingredience:
500g jehněčí plece
50ml olivového oleje
špetka tymiánu
špetka oregana
špetka rozmarýnu
5 bobkových listů
75ml vína
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
4 rajčata
4 cvhilli papričky
1 lilek
sůl, pepř
Marinovaný jehněčí špíz postup:
Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Maso zalijeme marinádou a promícháme. Přikryté necháme přes noc odležet v chladničce.Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Chilli papričky rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostky.
Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Potom ho napícháme na špízy střídavě vždy s rozpůleným bobkovým listem, čtvrtkou rajčete, kouskem chilli papričky a kostkou lilku. Špízy grilujeme na rožni asi 10 minut po všech stranách. Přitom je potíráme marinádou. Nakonec je osolíme a opepříme.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Marinovaný jehněčí špíz"
Zkuste také
Reklama