Dnes je Pondělí 11.11.2024 a svátek má Martin | V databázi máme 4 808 receptů


Jehněčí hřbet podle mě

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: MirekČ

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jehněčí hřbet podle mě ingredience:

4 plátky jehněčího hřbetu - cca 700 g
50 g slaniny
4 mrkve
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4 stroužky česneku
lžíce sekané petrželové nati
1/2 litru těžkého červeného vína
olej
sůl
pepř
hladká mouka na obalování

Jehněčí hřbet podle mě postup:

Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme. Maso pak vyndáme a na výpeku popustíme slaninu, zpěníme na půkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkrv, petržel a na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme. Pak vrátíme zpět maso a podlejeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Poznámka:

http://clupmi.blog.cz

Fotografie

Ohodnoťte recept "Jehněčí hřbet podle mě"

Stav hlasování: 2.5/5 (157 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Jehněčí hřbet podle mě ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Skopové, telecí a jiné maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci