Rozmarýnové těstoviny Tagliatelle
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 783×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rozmarýnové těstoviny Tagliatelle ingredience:
300 g hladké mouky
150 ml mléka Lactel
8 žloutků
rozmarýn
sůl
600 g králičích stehen
česnek
šalotka
petrželka
rozmarýn
suché bílé víno
olivový olej extravergine
sůl
pepř
Rozmarýnové těstoviny Tagliatelle postup:
Omáčka: Králičí stehna vykostěte, nakrájejte na kousky a orestujte v hrnci na 3 lžících rozpáleného oleje spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka a 3 celými (neoloupanými) stroužky česneku. Přilijte sklenku mléka Lactel, sklenku vína, osolte a opepřete, přiklopte hrnec poklicí a na mírném ohni duste 45 minut nebo dokud maso úplně nezměkne (kdyby se během dušení omáčka moc vysušila, přidejte naběračku horké vody).Tagliatelle: Mouku zpracujte se žloutky, mlékem Lactel, trochou nasekaného rozmarýnu a špetkou soli a těsto válejte tak dlouho, dokud nebude hladké a elastické. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odpočinout na 30 minut do lednice. Pak ho rozválejte na ne příliš tenký plát a rozkrájejte na proužky o síle cca 1 cm. Tagliatelle uvařte v dostatečném množství osolené vody, pak je slijte a přidejte do hrnce k omáčce. Vše dobře promíchejte, nechte prohřát a podávejte hojně posypané nasekanou petrželkou a rozmarýnem. Zdroj: LA Cucina Italiana
Fotografie
Ohodnoťte recept "Rozmarýnové těstoviny Tagliatelle"
Zkuste také
Reklama